Gasilci PGD Smolnik smo se tokratnega meseca požarne varnosti lotili na drugačen način. Znano je da smo gasilci PGD Smolnik vsako leto priredili Dan odprtih vrat PGD SMOLNIK, kjer so si obiskovalci lahko pogledali vozni park, gasilska orodja in pripomočke ter navsezadnje tudi praktične prikaze.

Letošnji mesec oktober, ki je posvečen predvsem ozaveščanju ob požarni preventivi pa smo se lotili na virtualen način. Pričeli smo s snemanjem pogovorov katerim so se nam pridružile znane osebe. Med naše goste smo tako povabili pevca Mirana Rudana in pevko Nušo Rojs. Oba sta se preizkusila v gasilskih veščinah. Sodelovali smo tudi z Dispečersko službo zdravstva in v sodelovanju z njimi izdelali filmček gasilcev prvih posredovalcev, ki smo ga objavili na dan 16. oktober – svetovni dan oživljanja. Vse posnetke si lahko ogledate na facebook kanalu PGD Smolnik oz. v zavihku video-galerija.

Gasilci PGD Smolnik smo se odločili z takšno preventivo nadaljevati, saj menimo, da doseže večji del občinstva predvsem mladih.

Za nekaj časa smo bili primorani ustaviti snemanja zaradi strožjih ukrepov vlade.  Nadaljevali bomo ko bo za to priložnost, do takrat pa ostanite zdravi in upoštevajte ukrepe.

Scroll Up